![]() |
HKL:n toimitusjohtaja Matti Lahdenranta ja Helsingin kaupungin liikuntatoimenjohtaja Anssi Rauramo Paloheinäntunnelin alkupaukkutilaisuudessa. |
Tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat tunnelin suunnittelusta vastaava Kalliosuunnittelu Oy Rockplan Ltd ja urakoitsijana toimiva Kalliorakennus-Yhtiöt Oy. Jälkimmäinen tekee varsinaisen ”hands on” -työn. Kalliorakennus-Yhtiöitten parakit löytyvät tunnelin suuaukon Paloheinän puoleisessa päässä.
Koska HKL:lle kuuluu joukkoliikenteen infrarakentaminen, se toimii hankkeessa rakennustyön tilaajana. Työstä vastaa HKR-Rakennuttaja, sen käsissä on työnjohto. Työmaa sattuu olemaan liikuntaviraston hallinnoimalla alueella, joten myös se on aktiivisesti mukana hankkeessa. Tunnelissa liikennöi syksystä 2015 alkaen HSL:n bussi. HSL on suunnitellut runkolinja 560:n reitin ja pysäkkien paikat. Koko 25 kilometrin linjasta tunnelin osuus on vain runsas kilometri.
Hiihtoputkea ei tullutkaan
Vielä 10 vuotta sitten, kun tunnelia ideoitiin Paloheinän ulkoilualueelle, mukana kulki ajatus hiihtoputkesta tunnelin sivulla. Tuolloin takana oli vähälumisia talvia, ja Kivikon hiihtohalli oli vasta irtoidea.
Hiihtoputki olisi toiminut tunnelin poistumiskäytävänä mahdollisessa onnettomuustilanteessa, mutta putken rakentaminen osoittautui liian suureksi taloudelliseksi satsaukseksi. Hätätilanteet on kuitenkin otettu huomioon: tunnelin kylkeen rakennetaan erillinen poistumiskäytävä erikoistilanteita varten.
Työmaakokouksia kerran kuukaudessa
Hankkeen toimijat tapaava kerran kuukaudessa työmaalla Kalliorakennus-Yhtiöitten tiloissa. Kaikkiaan viides kokous järjestettiin joulukuun 17. päivä 2013.
Tunnelin molemmissa päissä olivat käynnissä louhinta- ja lujitustyöt, ja työmaan vahvuus oli 37 henkilöä. Tunnelin länsipäässä oli pidetty katselmus kallio-olosuhteista. Urakoitsija totesi kallioaineksen heikosta laadusta olevan haittaa louhintatyölle, mutta työt olivat toistaiseksi täysin aikataulussa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.