torstai 9. lokakuuta 2014

Uusi päätepysäkki ja kiertoliittymä käyttöön

Maanantai lokakuun 13. päivä on jälleen merkkipaalu työmaakokonaisuudessa: kiertoliittymä Kuusmiehentien ja Pakilantien risteyksessä otetaan käyttöön, samoin aivan uusi linjan 66/66A päätepysäkki. Pysäkki on rakennettu kiertoliittymän tuntumaan jäähallin kohdalle Pakilantielle.

 
 
Moni huokaisee helpotuksesta, kun risteystyömaan kiertänyt väliaikainen tie poistuu käytöstä ja liikenne alkaa sujua uuden kiertoliittymän ansiosta jouhevasti. Bussien 66 ja 66A käyttäjiä ilahduttaa varmasti se, että bussipysäkki lakkaa vihdoin seilaamasta paikasta toiseen. Uuden, pysyvän päätepysäkin numero on 2675, ja se avataan maanantaina noin kello 10 - 11. Samalla tilapäinen pysäkki numero 2254 Kuusmiehentien hiekkakentällä poistuu käytöstä.


Myös linja 604 pysähtyy jatkossa pysäkillä 2675 ajosuunnassa Pirkkolaan ja lisäksi sillä on Pakilantien vastakkaisella puolella virtuaalipysäkki (2674) ajosuunnassa Itä-Pakilaan.

Kiertoliittymä syntyi nopeasti

Kiertoliittymä syntyi heinä-lokakuun aikana eli 3,5 kuukaudessa moninaisine töineen.




 







Yläpuolella ja oikealla:
lähtökohta heinäkuun alussa.







Työ vaati kiertotien rakentamisen ajolinjojen täyttöineen ja asvaltointeineen, vanhan tien ja risteyksen asvaltin poiston ja auki kaivamisen sekä useita putkitöitä.




 
 
Kokonaisuudessa rakennettiin myös vesi- ja viemärilinjat, siirrettiin kaukolämpöputkia ja sähkölinjoja sekä tehtiin tarvittavat rakennekerrokset.

 


Syyskuun lopulla kiertoliittymän korotus näkyi jo selvästi.


Sitten olikin kiveysten ja uuden bussipysäkin asentamisen vuoro.

Kiertoliittymäurakan hoiti
Paloheinäntunnelin rakentaja Kalliorakennus-Yhtiöt.
 
 
 

Kiertoliittymän rakentamisen aikana siirrettiin myös Näsiojan linjaus, ja YIT aloitti Kuusmiehentiellä joukkoliikennekadun pohjan stabiloinnin. Kuvassa YIT:n, HKR:n ja muiden katutyömaan toimijoiden edustajat työmaakierroksella.


 
Kun kiertoliittymä avautuu, kiertotie poistuu käytöstä. Kalliorakennus-Yhtiöt aloittaa parkkipaikan rakentamisen tunnelityömaan vieressä. Talviparkkipaikka on tarkoitus ottaa käyttöön ennen hiihtokauden alkua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.