keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Merkit kertovat suunnan Kuusmiehentiellä

Liikkuminen Kuusmiehentiellä on viime aikoina saattanut tuntua kimurantilta, ja tonttiliikenteen osalta tilanne valitettavasti vielä kiristyy pariksi, kolmeksi viikoksi. Osoitteissa Kuusmiehentie 2–12 asuvat ovat jo saaneet koteihinsa tiedotteen, jossa kerrotaan vasemmalle kääntymisen olevan kielletty Kuusmiehentielle tultaessa. Tonttiteille on juuri tuotu vasemmalla kääntymisen kieltävät merkit ja tielle sulkupylväät.



Kääntymiskielto johtuu Kuusmiehentiellä tehtävistä reunakivitöistä. Suunta siis oikealle ja tarvittaessa kääntyminen Kuusmiehenkaaren ympyrässä. Kääntymiskieltomerkit poistuvat tonttiteiltä ennen kesäkuun puoltaväliä.

Liikenteenjakajasta tehdään vihersaareke

Kuusmiehentiellä on menossa myös liikenteenjakajien rakentaminen. Kuusmiehenpolun kohdalle tuleva liikenteenjakaja on varsin mittava, sillä siitä rakennetaan maisemaa pehmentävä visuaalinen elementti, vihersaareke. Istutuksia saarekkeeseen ja koko tietyömaa-alueelle päästäneen tekemään vielä toukokuun puolella.





Saarekkeen keskeltä kulkee kävelytie, joka jatkaa kuvassa taka-alalla näkyvää kävelytietä. Kuvassa kävelytien oikealla puolella näkyy polkupyörille tarkoitettu kaista.


Pienet mutkat varmistavat, että ajonopeudet pysyvät aisoissa. Tarkoituksena on muuttaa Kuusmiehentie puistokatumaiseksi, joten rallisuoria vältetään.


HKR:n Jukka Väisänen ja Lasse Mustonen arvioivat toukokuisessa työmaapalaverissa, kuinka hyvin piirustukset ja tehty työ vastasivat toisiaan.  Tässä vaiheessa 66 prosenttia reunakivistä on asennettu maahan. Työmaa on hyvin aikataulussa.


 Myös Paloheinäntunnelin työt edistyvät suunnitellusti. Tunnelin betoninen otsa on saanut patinavärjäyksen. Se tarkoittaa, että betoniin on imeytetty siihen reagoivia kemikaaleja ja pinta on patinoitunut ruosteen ruskeaksi. Väri tunnetaan nimellä umbra. Pintaan tulee myös graffitisuoja.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.