tiistai 22. lokakuuta 2013

Työmaa hahmottuu

Lokakuussa tunnelityömaa oli lähtenyt jo hyvin käyntiin. Kuvassa porataan avolouhintakenttää Paloheinän majan edustalla. Poravaunu on porannut kallioon reikiä. Niissä näkyvät oranssit tötteröt ovat suojatulppia, joiden avulla reiät pysyvät puhtaina. Reiät panostetaan räjäytysaineella ja nalleilla.

Kuvassa näkyvät mustat levyt ovat räjäytyssuojamattoja eli täkkäysmattoja, joita tarvitaan ympäristön suojelemiseksi sinkoavilta kiviltä. Kun kenttä on räjäytetty, matot poistetaan ja irronnut kallio lastataan autoon. Työmaalla irrotettu maa-aines käytetään alueen muuhun rakentamiseen.

Tunnelia louhitaan Paloheinän ja Kuninkaantammen päästä samanaikaisesti. Tunnelista tulee 1,2 kilometrin mittainen. Louhintatyöt kestävät noin vuoden, mutta sen jälkeen jatkuvat vielä muut rakennustyöt.

Paloheinän maja meni remonttiin

Alun perin uskottiin, että Paloheinän maja olisi ulkoilijoitten käytettävissä koko työmaan ajan, mutta majan oma remontti aikataulutettiin alkamaan samaan aikaan tunnelityömaan aloituksen kanssa. Majan remontti kestää kuitenkin vain muutaman kuukauden, joten hiihtäjät pääsevät majaan jo kevättalvella 2014.

Hankkeeseen kuuluu myös Paloheinän majan piha-alueen ja lähiympäristön uudistaminen. Tunnelista louhittavaa kiviaineista käytetään pysäköintialueen parantamisessa sekä tunnelin toisessa päässä Kuninkaantammen asuinalueen esirakentamisessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.