perjantai 14. maaliskuuta 2014

Kiven murskaaminen alkamassa


Tunnelityömaalla pyritään kaikessa mahdollisimman suureen tarkoituksenmukaisuuteen. Yksi esimerkki suunnitelmallisuudesta on tunnelista louhittavan kiviaineksen hyödyntäminen paikan päällä. Ainesta käytetään ennen kaikkea Kuninkaantammen asuinalueen esirakentamisessa. Se on oivallista logistisesti ja säästää ympäristöä turhalta kuorma-autoliikenteeltä.

Paloheinän päässä näkyy jo betonitunnelin seiniä.

Ennen kuin kiviaines voidaan käyttää hyväksi, se on murskattava hienommaksi. Tämä uusi vaihe alkaa vielä maaliskuun aikana. Se tuo valitettavasti myös oman, tähänastisista poikkeavan, äänilähteensä työmaan äänimaailmaan.

– Meluilmoituksen mukaan kiveä voidaan murskata 49 päivänä, mutta murskaamista ei tehdä yhtäjaksoisesti. Työmaalle rakennetaan murskaustyötä varten meluvallit. Lähialueitten asukkaitten yöunia murskaamisen ei pitäisi haitata, sillä työtä voidaan luvan mukaan tehdä kello 7–20. Lähimpään rakennukseen on matkaa 300 metriä, kun sallittu minimietäisyys olisi 200 metriä, projektinjohtaja Annina Mattsson kertoo.

Pölyhaittoja vähennetään siten, että murskekasoja kastellaan. Asutuksen ja murskauspaikan välissä on myös metsää, joka sitoo pölyä.

Pilottiporaukset etenevät

Maaliskuun työmaakokouksessa todettiin työmaan vahvuuden kasvaneen 70 henkilöön. Viime kokouksen jälkeen työmaalla on tehty erilaisia katselmuksia, kuten esimerkiksi valopylväiden ja poistovesien katselmukset.

Tunnelin itäistä suuaukkoa on nyt louhittu 245 metriä ja läntistä suuaukkoa 302 metriä. Molemmissa päissä käynnissä ovat louhinta- ja lujitustyöt.

Kuninkaantammen päässä pintamaista on poistettu 70 prosenttia lopullisesta määrästä, ja massaa on vaihdettu 80 prosenttia kaikesta vaihdettavasta massasta. Uusia pilaantuneita maita ei ole löydetty.








                                                


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.